Otac-kolac

Kad god čujem ovu izreku, kažimo to isto floskulom, digne mi se kosa na glavi. Prvo mi se digne kosa na glavi kad je čujem iz ženskih usta, a onda mi se još digne kosa na glavi jer ta ženska usta nastave da grde te očeve kočeve jer nisu ništu uradili kako treba. Razmotrimo sada ovu otac kolac situaciju i obrazložimo moje dizanje kose na istu.

Pa, kad žena, majka, trudnica (porodilja) kaže da je otac kolac postigla je nekoliko stvari. Prvo sebe pred drugima stavlja u poziciju žrtve (ne znam šta će joj to u životu) jer živi sa tim strašnim ocem kocem a ona, eto, jadna, sve na svijetu radi i brine se o (ne)rođenom djetetu. Odmah potom, ovo bi bilo pod dva, sebe stavlja u poziciju moći jer je jedino ona kompetentna da se brine o čemu se već brinuti treba (a i to je ona odredila). Treće, oca koca lišava odgovornosti i oduzima mu pravo da bude dobar otac jer ga je već srozala u svojim, tuđim i sopstvenim očima. Četvrto i vrlo bitno, bedira oca koca. Pretpostavljam da jedna trudnica, pa i porodilja ima kontraargumente za svaku ovu stavku ali vjerujte mi na riječ, to većinom niste vi, to su hormoni. Ja, eto, nisam vjerovala u te tamo hormone dok nisam ostala trudna i shvatila kako uživam dok plačem bez ikakvog razloga. Bitno je sebi razjasniti da je u pitanju hardware koji je direktno povezan sa software-om i da je to sasvim u redu. Podsjetite sebe svaki put da najčešće otac uoošte nije kolac i da malo razmislite prije nego što počnete valjati gluposti (naravno, ne zato što ste glupe  već zato što su vam hormoni u totalnom šizu). Ne bi se bilo loše podsjetiti kako ste se osjećale kad bi vaša mama upućivala kritike ocu…niste baš bile mamin fan, je l’ da?

Tatama treba reći šta želite da urade, i to najčešće nekoliko puta u početku, a kasnije će sami skontati. Tatama isto tako treba pohvala koju i mi volimo za svaku pitu  koju napravimo pogotovo ako je pravimo prvi put. Može se desiti da u datom trenutku tate zaborave ono što su čuli od drugih dobrih tata ili u školi za trudnice, pa ih samo podsjetite da su vam, ti, je l’ te, hormoni nakrivo nasađeni.

Napomena:molim sve mame, buduće i potencijalne, da obrate pažnju na originalne očeve kočeve.  Oni postoje i vješti su manipulatori. To su oni koji vole svoju djecu i supruge samo kad su dobro raspoložene, koji uvijek nešto neodložno imaju za obaviti i to van kuće ( i internet se računa pod „van kuće“)koji…i da ne idemo dalje sa gradacijom jer to prevazilazi širinu ovog teksta i zahtjeva mnogo više od čitanja istog, završavamo ovdje.

Advertisements

5 thoughts on “Otac-kolac

  1. Moj muž je najbolji otac na svetu. On kad dođe s posla odmah ide da se igra sa detetom. Priča o sinovim dešavanjima od tog dana i planira šta će sutra da rade zajedno pre posla.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s