Poremećaj zauzetosti

 Koliko ste ispeglani  ? je članak koji je inspirisao ovaj članak 🙂 to je ta recipročna inspiracija.

U Koliko ste ispeglani? Jovi spominje poremećaj zauzetosti. Ne samo da ga spominje već i pati od njega. Ja isto imam povremene simptome ovog poremećaja. Kako se oni ispoljavaju:

  • radite istovremeno min. dvije stvari. npr. uključite mašinu za veš da pere dok usisavatu kuću a pri tom ste stavili i vodu na šporet za ručak;
  •  rijetko kad ili nikad ležite i gledate TV, surfate ili čitate. U slučaju da se omakne ovakva radnja, traje jako kratko jer se dešava u večernjim časovima i obično završi spavanjem pred TV-om;
  •  ako se odlučite da gledate TV radite nešto istovremeno, npr. peglate 🙂

Ovo su samo neki od najvidljivijih simptoma ovog ružnog i za kvalitetetan život žene pogubnog poremećaja.

Manje uočljivi simptomi su npr. i stalno obećavanje drugaricama da ćete se vidjeti i prestanak bavljenja hobijem. Iako su najteže uočljivi, može se reći da su najbitiniji. Najteže uočljivi su jer sad druženje sa drugaricama (pogotovo ako nemaju djecu) se može lako racionalizovati:

„Ma umorna sam da izlazim.“, „Debela sam. Nemam šta obući.“, „Ko će uspavati/okupati dijete.“  „Nemamo više zajedničke teme.“  i slične floskule.

Prestanaka bavljenja hobijem je isto alarm ali se lako prelazi preko njega jer ko je još vidio da se mama bavi nečim što voli a ne donosi nikakvu korist osim osjećaja zadovoljstva i sreće.

I na kraju, ako se uhvatite da prilikom priče sa nekim zatežete i ravnate stolnjak ili popravljate neku naherenu stvar na stolu…to je to. Poremećeno ste zauzeti! Spašavajte se dok možete 🙂

p.s. ovo je samo jedna od varijacija na temu preopterećenosti mama. Recikliram je jer je tako izdašna. Ne zaboravite da nikom ne treba super mama.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s