MILF ili MIRF

Mame, koliko brinete o svom izgledu? Ako zanemarimo vječno nezadovoljstvo kilogramima i urođenim nedostacima (najčešće vidiljivim samo nama), kako se organizujete oko pedikira, manikira, frizera i ostalih sistema podrške za ispunjen život jedne ženske persone 🙂

Do sad sam primetila dvije krajnosti koje bi mogle biti odgovor na ovo pitanje.

MILF ili yummy mummy – Google će vam bez zadrške reći kakve su to mame. Najčešće se radi o onim ženama koje okinu prekidač za tračanje čim ih vidimo. Sređene su do te mjere da ih je teško zamisliti isflekane i nenaspavane. Slika takve mame i bebe je potpuno nespojiva. Obično izazivaju ljubomoru kod žena i „pažnju“ kod muškaraca. Misterija je kako se te žene uspiju srediti i funkcionisati na tolikim štiklima i sa tolikim noktima. Nisu omiljene u ženskom društvu, ali često izazivaju domino efekat kod mama koje manje brinu o sebi – motivišu ih da poduzmu nešto po pitanju zanemarenog izgleda.

Propale mame, savršene domaćice ili mame koje izgledaju starije od svojih mama (MiRF) – ne trebate guglati da bi vam bilo jasno o čemu pričam. Sigurno ih često srećete. To su one mame koje rijetko ili nikako odlaze frizeru, kreću se u trenerkama, i glavna uzrečica im je „samo nek’ je moje dijete zdravo i zadovoljno“. Glavne teme kojih se ove mame dotiču su kuhinja i apoteka. Nakon što ih susretnete često vam ostanu dva upitnika iznad glave:“Šta li je njen muž vidio u njoj?“ i „Šta joj se desilo?“, eventualno možete dobiti napad prepisivanja rokovnika sa receptima.

Između ove dvije krajnosti, nalaze se prosječne mame koje odlazak na neko uljepšavanje ili brigu o sebi obavljaju kako-tako redovno, ne pretjerano i ponekad u društvu da bi oprale osjećaj krivice i podigle samopouzdanje. Slikovit prikaz ovakvih mama mi je dala jedna moja drugarica:

„Kad svi legnu, kad sve pospremim onda odem u kupatilo, sjednem na wc šolju i ćorim uz malo ogledalo da bar malo obrve počupam.“ Strašno zvuči taj prosjek ali kao što reče onaj psiholog iz “ „Žene na ivici nervnog sloma“ tako vam je prve tri godine…a poslije se naviknete. 🙂

Advertisements

2 thoughts on “MILF ili MIRF

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s