Zašto?

Ovaj blog sam počela pisati neposredno prije poroda, tj. kad sam dobila kontrakcije. Iako je porođaj sasvim normalan i prirodan događaj, ništa normalno ja tu nisam vidjela. Toliko sam se plašila poroda da kad je počelo bila sam presretna što ću završiti agoniju devetomjesečnog čekanja.  Htjela sam zabilježiti taj osjećaj i atmosferu koja je trajala cijelu noć. Euforija koja me je uhvatila na početku pretvorila se u pisanje o svemu i svačemu u vezi beba, poroda i trudnoće. Želja mi je da druge trudnice i buduće mame bar malo riješim nedoumica i strahova. Pošto današnje cyber trudnice 9 mjeseci googlaju (svaka čast onima koje to ne rade) sve moguće u vezi svog stanja,  nadam se da će naići i na moja iskustva i razmišljanja. Vjerujem  da će im to dati negu drugu perspektivu-porodiljsku, a to je ona perspektiva koju trudnice najviše priželjkuju.

Kako bi ovaj blog/dnevnik bio interesantniji i korisniji, potrebni su mi vaši komentari, pitanja i mišljenja.

Šaljite mi pitanja i predloge o čemu da pišem na mamadarablog@gmail.com ili na FB stranici CaraDaraa ja ću se truditi da vam udovoljim.

2 thoughts on “Zašto?

  1. Dobro bi bilo što više pisati o vrtićima, uslovima, odnosu prema djeci, obaveznoj objavi zaposlenog personala, obaveznom uvođenju k a m e r a. Živimo u 21 vijeku!! Pozdrav. Majka i baka Vidra

Postavi komentar